h

Een 'opstapje' van 8 centimeter

24 maart 2011

Een 'opstapje' van 8 centimeter

Eerder plaatste ik op dit blog berichten over het voor rolstoel reizigers onbereikbare station Gorinchem. Vandaag lees ik tot mijn grote ongenoegen in het AD dat er vergelijkbare problemen in Dordrecht Stadspolders zijn. Langs de hele Merwede Linge Lijn wordt er gewerkt aan het spoor, in Stadspolders is het oude perron verwijderd en is er een nieuw perron aangelegd.  Het nieuwe perron is sinds maandag in gebruik en heeft een fors opstapje van ruim 8 centimeter vanuit de trein.

In het AD rivierenland staat vandaag: 'Treinmaatschappij Arriva reageert geschrokken en heeft ProRail opgedragen de situatie snel op te lossen. ,,Toen we maandag onze dienstregeling hervatten, werden we onaangenaam verrast door een hoger gelegen perron, zegt Joyce Pieterman van Arriva. ,,Dit veroorzaakt zeer gevaarlijke situaties.'

In hetzelfde artikel in het AD is te lezen dat het volgens ProRail een tijdelijke situatie is. De 'tijdelijke situatie' in Gorinchem gaat in het gunstigste geval tot 2013 duren, maar kan ook makkelijk tot 2015 duren. Ik ben er dus ook niet heel zeker van dat deze situatie in Stadspolders niet lang zal duren.

Ik ben erg benieuwd hoe dit precies zit, maar eens goed navragen!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier