Kijktip: een maand zonder suiker (BE)
Kijktip: een maand zonder suiker (BE)
De laatste tijd hoor je steeds vaker over mensen die bepaalde dingen niet meer eten, zoals gluten (of gewoon brood in zijn geheel) of suiker, om andere redenen dan allergieën. Laat ik beginnen met dat het natuurlijk een luxe is dat ik hier überhaubt over na kan denken, omdat ik voldoende te eten heb. Maar, nu dat het geval is, denk ik wel over dat soort dingen na. Ik vind het een gek idee dat er van alles en nog wat aan ons eten toegevoegd wordt terwijl dat eigenlijk niet gezond is. Ook deze korte Belgische reportage (klik op het blauwe stuk tekst) zette me hier weer verder over aan het denken.
Nu is het al zo dat ik geen vlees en vis eet. Dit doe ik niet omdat de dieren in de vleesindustrie vaak een slecht leven hebben en er veel meer mensen te eten zouden hebben als we geen vlees zouden eten. Een andere reden is ook het gebruik van antibiotica in de vleesindustrie, het gebruik van vuilmiddelen in voer en de impact op het milieu. Als 1 van de redenen om geen vlees te eten is dat ik de toevoegingen ongezond vind, waarom zou ik dat dan bij mijn andere eten wel willen? Ik heb er nog niet echt over besloten wat ik nu precies wil, maar ik weet wel dat ik nóg bewuster om zou willen gaan met wat ik eet.
Reactie toevoegen