h

Een vleeseter met een missie

13 april 2015

Een vleeseter met een missie

Je kent ze wel, vegetariërs met een missie jou (als vleesliefhebber) te bekeren tot het vegetarisme. Elke vegetariër kent die momenten wel dat je het liefste alle vleeseters om de oren zou willen slaan met plaatjes uit de bioindustrie; foie gras, plofkippen en varkens in kleine kooitjes. Toegegeven, ook ik heb wel eens zo`n moment ;-) (ik probeer het in groepsverband meestal te onderdrukken). Maar, het zijn niet alleen de vegetariërs die regelmatig op bekeringsmissie zijn, zo bleek afgelopen weekend weer eens tijdens een gesprek dat ik met iemand had. Na de standaard vragen zoals 'eet je dan wel kip?' en 'krijg je dan wel genoeg voedingsstoffen binnen' (meer van de vragen die je als vegetariër regelmatig krijgt kun je hier vinden) kwam een lange preek over dat ik nooit meer lekker zal kunnen eten als vega. Zucht. Elke keer dat ik antwoordde met 'zo ongezond zie ik er volgens mij niet uit' en 'ik mis echt niets in mijn eten' kwam er weer en nieuwe 'ja maar dan kun je nooit meer lekker eten, want jullie eten zo eenzijdig en zonder vlees kun je écht niet lekker eten'. En ik me maar inhouden om geen bioindustrie plaatjes op te zoeken ;-).

In ditzelfde kader een leestip: http://www.itsafoodlife.nl/lifestyle/vegetarier-zijn/

Reacties

beste Lies. Kistkalveren zijn al jaren verboden in Nederland. Voor de rest heb je helemaal gelijk. Het is je eigen keus en die mogen en kunnen we in dit land maken. Ook de keus om wel vlees te eten is een keuze. Het zou wel een beetje minder kunnen want vlees is minder gezond voor mensen dan we denken. Veel mensen eten teveel vlees en dat is niet goed voor je lichaam. Dus misschien een insteek voor de vega's in dit land. Het consuminderen van vlees.

Dan zal ik de kistkalveren er uit halen en vervangen door foie gras (wat nog geïmporteerd mag worden naar Nederland).
Het is inderdaad beide een keuze van mensen, het zou inderdaad wel veel mooier zijn als mensen ander vlees (van dieren die een veel beter leven gehad hebben) en minder vlees zouden eten. De meeste vega producten op de markt zijn trouwens al gericht op flexitariërs (mensen die soms wel en soms geen vlees eten), ze smaken naar vlees en lokken mensen zo tot een dagje minder vlees.

Haha, briljant. En herkenbaar. Vooral het hele 'je mist voedingsstoffen' verhaal. Toch knap dat mensen wat betreft voedsel niet verder kunnen kijken dan hun biefstuk lang is. De vega's die ik ken eten gezonder en gevarieerder dan de meeste vleeseters.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier