h

Buytenland van Rhoon: opgeven is (g)een optie

30 augustus 2016

Buytenland van Rhoon: opgeven is (g)een optie

 

In theorie kan het. Als er geen overstemming komt over het Buytenland van Rhoon. De resterende 88 miljoen euro ‘teruggeven’ aan het Rijk. Met een briefje erbij: sorry, het is mislukt. Wat de SP betreft zou het niet zover moeten komen.

Dat een 600 hectare groot natuurmoeras geen goed plan was, daarover zijn we het inmiddels gelukkig allemaal eens. Dat het waardevolle agrarische landschap niet verloren mag gaan, ook.

De SP heeft dit al vanaf het begin –en ook in de Tweede Kamer–  gezegd.  Helaas werd een motie van Eric Smaling over behoud van de polders in 2014 door een Kamermeerderheid verworpen.

Nu staan we op het punt het alsnog provinciaal op te lossen. Aan hoogwaardige akkernatuur is grote behoefte in Zuid-Holland. Bijvoorbeeld voor de weidevogels, waar het zoals bekend erg slecht mee gaat.

Akkernatuur gaat daarnaast goed samen met actieve agrarische bedrijven en ook met recreatie. Uit eigen ervaring weet ik hoe heerlijk fietsen door het open polderlandschap kan zijn.

Daarom. Boeren, burgers en  buitenlui: laten we dit met z’n allen tot een goed eind brengen. En een mooi Buytenland van Rhoon –qua kwaliteit en diversiteit–  voor het nageslacht bewaren.

 

 

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier