h

Busladingen studenten!

22 januari 2011

Busladingen studenten!

Gisteren demonstreerde ik met 20000 studenten tegen de enorme bezuinigingen van dit kabinet op onderwijs. Ik ben een uur eerder naar Den Haag gegaan, omdat ik bang was dat er problemen met de NS zouden zijn. Toen ik aankwam met een groepje Gorinchemse vrienden waren er al behoorlijk veel studenten en kwamen er rijen bussen aangereden met studenten uit het hele land.

Het was een mooie en inspirerende demonstratie die zo druk was dat ik veel mensen waarvan ik wist dat ze er zouden zijn, niet kon vinden. Een aantal vrienden die mee waren hadden nog nooit eerder gedemonstreerd, ze vonden het een geweldige dag en vroegen zelfs wat de volgende acties waren!

Ook hebben 800 hoogleraren in toga een cortège gehouden langs het binnenhof en de hofvijver, dit is een protestmars. Hier kreeg ik helemaal kippenvel van, zo ontzettend bijzonder en mooi dat er zoveel hoogleraren in opstand komen tegen een kabinet!

Ik vond het wel heel zonde dat een groepje studenten, na een rustige en goede demonstratie, het toch nog aan de stok heeft gekregen met de ME. Dat komt dan toch weer overheersend in het nieuws, terwijl er 20000 studenten hebben gedemonstreerd op het malieveld en daar helemaal geen problemen zijn geweest.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier