h

Wantrouwen

12 maart 2011

Wantrouwen

Vandaag zijn alle nieuw gekozen Statenleden op het Provinciehuis geweest om allerlei formele dingen te regelen, mijn nieuwe fractie was er dus ook. Toen we op onze fractiekamer kwamen waren mensen van de facilitaire dienst een slot op de deur aan het installeren. Binnenkort is onze fractie kamer namelijk niet meer van ons, maar van de PVV. Wij zijn niet meer één van de 4 grootste partijen, en er zijn maar 4 grote kamers, dus krijgen wij een kleinere kamer. We zijn vandaag dan ook maar begonnen met al onze enge linkse hobby`s  uit de kamer verwijderen.

Het slot dat op de deur geïnstalleerd is, is voor de PVV. Zij wilde dat blijkbaar op hun deur hebben omdat ze de mensen die hier rondlopen niet vertrouwen. Niet één andere fractiekamer of kamer van ambtenaren heeft een slot, zo iets heet nou vertrouwen. Ja inderdaad, we zijn wel eens een schaar kwijt geweest en een bekertray, maar verder helemaal niets. Dat vertrouwen is er blijkbaar niet bij alle partijen, dat vind ik erg jammer!

Uiteindelijk zullen alle fractiekamers een 'pasjesslot' krijgen. Dat is hetzelfde veiligheidssysteem als in de rest van het provinciehuis, alle medewerkers hebben zo`n pasje. Je kunt dan als fractie zelf bepalen of je dat slot wel of niet aan laat zetten. Tot die tijd heeft de PVV een sleutel slot op de deur.

Reacties

Volgens mij zitten er in het stadhuis van Eindhoven standaard sloten op de deuren. Maar als het niet nodig is, is dat natuurlijk alleen maar mooi!

Maar misschien dat ze er een geheime schuilplaats voor Wilders van gaan maken...

;-) je schijnt niet op het provinciehuis te mogen overnachten, dat checkt de beveiliging(die sleutels hebben)

Maar het is natuurlijk een behoorlijk slecht begin met de ambtenaren en de rest van de statenleden, want die vertrouw je dan blijkbaar niet....

Wat is precies de dreiging voor de PVV? Ik neem aan dat jullie nog gewoon naar binnen kunnen, dus tegen enige politieke spionage beveiligen ze zichzelf niet. Onverlaten die zomaar de fractiekamer binnendringen worden neem ik aan bij de receptie al gestopt. De schoonmakers hebben ook een sleutel en dan blijven inderdaad alleen de ambtenaren over. Ik neem aan dat dat een heftig probleem is op het provinciehuis. Bendes ambtenaren, waarschijnlijk onder leiding van een Moslim, stalken de gangen op zoek naar een onvermoedend statenlid die ze van zijn rijkdom ende eer kunnen beroven. Geen wonder dat de edelen PVV-statenleden hun kasteel willen beschermen tegen zulk gespuis.

Naast dat dit natuurlijk een cultuur van wantrouwen oproept zijn er een aantal andere zaken waarover de PVV hard roept die ze met dit soort acties verloochenen. Waar is hier bijvoorbeeld de openheid van bestuur? Achter gesloten deuren. Of de verschrikkelijke bezuinigingen waarmee in het eigen vet moet worden gesneden? Dure oplossingen waar geen probleem was. En wilde de PVV niet terug naar de Jaren 50 toen men het slot op de deur niet hoefde te gebruiken, want er was geen criminaliteit of zo. Het is misschien veel ophef om een klein slot, maar we zien wel hoe alle grote beloften van de PVV wegsmelten in het licht van hun paranoia.

Ik denk dat, zodra het digitale systeem met pasjes sloten op de deuren zit, er best veel mensen met hun pasjes in kunnen. Of ze dat willen is natuurlijk een tweede.
Maar het is inderdaad erg gesloten, geen openheid van bestuur. Maar datzelfde vind ik van het feit dat ze nooit op komen dagen voor debatten(ik heb de 8 gekozenen van de PVV nog steeds niet ontmoet) en dat ze over het algemeen ook niet op straat staan om antwoord te geven op vragen. Ook niet om zelfs maar een simpel foldertje uit te delen.

Zit er ook een brievenbus in voor ene heer Brinkman?

Was dat niet Lucassen?

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier