h

Een nieuw provinciebestuur

24 april 2011

Een nieuw provinciebestuur

Na een aantal weken onderhandelen, Eva de Bakker en Harre van der Nat zaten voor de SP om tafel, ligt er in Zuid-Holland een nieuw coalitie akkoord. De coalitie bestaat uit VVD, CDA, SP en D66. Samen met Noord-Brabant zit de SP nu voor het eerst in een Provinciebestuur. Ik ben heel blij met het mooie resultaat in Zuid-Holland, we kunnen een hoop van ons programma gaan uitvoeren.  Maar besturen is natuurlijk ook compromissen sluiten, wat betekend dat we op bepaalde punten ook in geleverd hebben. Hier kun je meer vinden over de inhoud van het akkoord. En als je benieuwd bent naar het hele akkoord, kun je dat hier vinden.

De SP Gedeputeerde wordt Rik Janssen. Hij wordt Gedeputeerde milieu, jeugdzorg en maatschappelijke participatie en bestuur. Hier kun je kort kennis maken met Rik.

Reacties

Schandalig hoe met de rijnlandroute is omgegaan.
SP is hiermee volkomen ongeloofwaardig geworden. Voorop lopen in het protest en dan om in het pluche te kunnen zitten ineen 180% draaien en akkoord gaan met de aanleg van deze belachelijke weg. SP heeft gedurende het protest zelf aangetoont dat de alternatieven beter zijn. De SP heeft zelfs borden geplaatst dat deze weg er niet mag komen. De SP heeft zichtzelf met deze ommezwaai belachelijk en ongeloofwaardig gemaakt. Dit zal nooit meer vergeten worden. De SP heeft hiermee definitief afgedaan.

Dit is geen antwoord op de vraag.

Hoe je het ook wend of keert: de SP kiest voor stemmen winst/behoud en niet voor basisprincipes.
In dit geval door minder aan OV te besteden en meer asfalt door groen aan te leggen.

Begrijpelijke reacties uit Voorschoten.
Maar tijdens de onderhandelingen zit de SP aan tafel voor heel Zuid-Holland. Als je met vier partijen aan tafel zit. Krijg je nu eenmaal niet altijd je zin.
Neemt niet weg dat het voor de inwoners van Voorschoten een droef besluit is. Mark merkt terecht op dat er ook voldoende is binnengehaald.

@Jantje en @edwin: Meeregeren kan niet zonder dat je concessies moet doen, helaas. Tuurlijk had de SP graag het gehele verkiezingsprogramma willen uitvoeren, maar dat gaat helaas niet. Ik denk in ieder geval dat er met dit college-akkoord recht wordt gedaan aan het Leidse referendum. De RGL gaat niet door de Leidse binnenstad en dat is een overwinning. Voor de Leidenaren, voor Zuid-Holland en voor de SP. Een heleboel dingen uit ons programma gaan wél helemaal door, en daar mogen we best trots op zijn. Denk aan jeugdzorg, geen nieuwe industriettereinen, volksraadpleging bij een herindeling, de extra investeringen in groen en natuur. Een coalitie sluiten is water bij de wijn doen en dat is hiermee gebeurd. Dat niet alles door kan gaan uit ons programma is jammer, maar er staat veel moois tegenover denk ik zo!

Van uw eigen site:
"Erik Maassen: "Als de liefde voor Voorschoten wederzijds in, dan stemmen veel inwoners op 2 maart SP als protest tegen de aanleg van de Rijnlandroute.
Die weg is de doodsteek voor het dorp. De mensen reageerden erg positief, de kaartjes en snoephartjes vielen ook in de smaak." De SP hoopt op veel afspraakjes op 2 maart."

Blijkbaar is de liefde voor Voorschoten dus totaal niet wederzijds, SP? Met het pluche in zicht, worden alle beloftes gebroken. Volksverlakkerij van de bovenste plank, de SP toont duidelijk aan een niet te vetrouwen partij met een arrogante houding richting Voorschoten te zijn. Liever vandaag dan morgen nog nieuwe verkiezingen, nooit meer SP!!

Hoe gaat de SP en daarmee de povinciale coalitie er nu mee om dat de BAM groep de rijnland route veel goedkoper kan aanleggen door middel van de churchill avenue?
Dit maakt dit idee op alle fronten het meest ideale.
Voor het mileu, benutten van de beschikbare ruimte en nu ook nog het goedkoopst.
Daar kun je als bestuurder niet omheen. Hoe kan je dan nog beslissen een andere variant te nemen??
Ik begrijp uit alle publicaties dat de enige beslissing die de provincieleden thans willen is dat de verbinding er komt. Waarom dan niet kiezen voor de meest gunstige die op alle punten goed scoort. Dat is voor de toekomstige generaties toch niet te verklaren lijkt mij. Ik denk dat er genoeg redenen zijn om dit in de coalitie bespreekbaar te maken. Politici zijn toch niet dom......

SP heeft het huidige kabinet in het zadel geholpen en laat provinciaal ook het nodige na.
Stemmen op SP is gewoon een verloren stem.

Edwin,

Begrijpelijke vragen. Voor de SP had ook die Churchill a. niet gehoeven. Maar meedoen in een college en je verantwoordelijkheid nemen moet ook betekenen dat je aanvaard dat je niet alles binnenhaald. Alle onderzoeken en metingen ten spijt. De RLR is het moeilijkste punt dat we hebben geslikt. De 8% SP stemmers uit Voorschoten kunnen terecht teleurgesteld zijn.

met deelname aan dit college hebben we iedergeval ook tav de rijnland route wel degelijk wat binnen gehaald en komt nl 100 miljoen euro bij om de route over een grooter gedeelte verdiept aan te leggen en te overtunnelen!! zonder de sp steun had hij voor mijn gevoel gewoon op maaiveld hoogte gekomen.
en het is precies wat harre zegt je kunt niet alles hebben maar ze hebben er het beste wat mogelijk was uitgehaald!!

Geen reactie???????

De Rijnlandroute het moeilijkste punt dat jullie hebben geslikt? Ik lees nergens iets over jullie volledige draai m.b.t cultuur waar jullie gigiantisch opbezuinigen. Maar ondertussen staat ROOD wel te demonstreren omdat Rotterdam niet genoeg aan cultuur doet. ik begrijp helemaal niets meer van de SP.

Geachte provinciebestuurders,

De Rijnlandroute doet veel stof opwaaien en Voorsachotenaren zijn teleurgesteld in betrokken stelling van de SP. Echter wij denken als Voorschotenaren verder en vertonen geen nimby-gedrag zoals de vorige gedeputeerde Asje stelde. Wij hebben samen met de TU Delft onderzocht dat de Churcill Avenue economische bezien veel beter is. Veel bedrijven in Leiden profiteren niet van de weg door Voorschoten maar wel van de Curchill Avenue. Kortom SP bestudeer het rapport en overtuig uw mede bestuursleden in de provincie. Graag wil ik u het rapport toelichten samen met de opstellers.

Adriaan van Ooijen

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier