h

Gorinchem en haar jongerenwegjaagbeleid

15 februari 2012

Gorinchem en haar jongerenwegjaagbeleid

Sinds een week of twee staat er een groot hek om de ontruimde woningen aan de bagijnenwalstraat. Deze kleine woningen werden de afgelopen tijd bewoond door tijdelijke bewoners, omdat de gemeente van deze woningen af wil ten behoeve van een enorm duur en groot nieuw project. Deze huisjes, met een klein tuintje, zouden perfect zijn voor bewoning door jongeren. Net als de woningen in de lingewijk die tegen de vlakte gaan, en de meeste andere woningen die deze gemeente sloopt. En de vraag is dan natuurlijk, komen daar jongerenwoningen of andere goedkope woningen voor terug(want waar moeten de bewoners van deze gesloopte woningen anders heen?)? Het antwoord is helaas een volmondig nee. Voor de betaalbare en fatsoenlijke jongerenwoningen, komen dure koop en dure huurwoningen terug. Zo komt Gorinchem wel van haar jongeren af! (En ook alle mensen die deze dure koopwoningen niet kunnen betalen zijn blijkbaar niet welkom. Want dit soort beleid levert een hoop sloopnomaden op, mensen die in goedkope woningen woningen wonen, die worden gesloopt, ze verhuizen naar een nieuwe goedkope woning, tot ook deze gesloopt wordt).

Foto van de woningen aan de Bagijnenwalstraat die gesloopt gaan worden (foto van de gemeente Gorinchem)

Reacties

Ik vind het maar belachelijk van de gemeente! Er is pas nog een heel mooi complex voor ouderen gebouwd in de buurt van het Piazza, wanneer zijn de jongeren aan de beurt?

Is idd te triest voor woorden. Er komen zover ik zie alleen nog huizen bij voor mensen met een hoog inkomen en niet meer voor mensen met een smalle beurs, jongeren en ouderen die van het minimum moeten rondkomen .... Gewone sociale huurwoningen, dat wat juist nodig is in deze tijd, worden amper nog gebouwd... Dom naar mijn idee. Bijna niemand koopt nog dure huizen en dus ligt de bouw daarvan stil en raken bouwvakkers zonder werk terwijl huurhuizen bouwen werk verschaft en doorstroming in de woningmarkt zou bespoedigen.... Waardoor jongeren aan een normale fatsoenlijke huurwoning kunnen komen en ouderen doorstromen naar aangepaste woningen zodat die langer zelfstandig kunnen blijven wonen wat toch ook de bedoeling is gezien de kabinetsplannen....maar ja....misschien snap ik iets niet....

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier