h

Veel bezorgde bewoners bij hoorzitting DuPont

17 april 2012

Veel bezorgde bewoners bij hoorzitting DuPont

Het bedrijf DuPont krijgt binnenkort een nieuwe vergunning, de huidige is al langer aan vervanging toe. Over het concept van deze vergunning vond gisteren een hoorzitting plaats in Sliedrecht. Donderdag zal er een hoorzitting zijn in Dordrecht. Er waren veel bezorgde inwoners van Sliedrecht, die graag wilden weten of ze nog wel veilig wonen en hoe het nu verder gaat met de vergunning. De bewoners zijn er boos over dat ze niet op tijd geïnformeerd zijn over deze bijeenkomst, er stond geen stuk in de krant door een foutje, er is op het laatste moment een brief verstuurd om de bewoners toch te informeren. Het is natuurlijk niet goed dat de hoorzitting niet op tijd aangekondigd was! Ook waren de bewoners er niet blij mee dat deze ontwerp vergunning niet op internet te vinden was(hij lag ter inzage op het gemeentehuis, maar als je dit op vrijdag hoort voor een bijeenkomst op maandag, is dat erg lastig om die nog in te gaan zien). Dit is natuurlijk vreemd, en een hele kleine moeite om voortaan wel te doen. Wat mij betreft gebeurt dit in het vervolg wel!

Iets nieuws op deze avond, was dat mensen ter plekke, mondeling of op een daar uitgedeeld formulier geschreven een zienswijze in mochten dienen. Ik vind dit echt heel positief, het maakt het indienen van een zienswijze vele malen makkelijker en het maakt de drempel ook veel lager. Veel mensen vinden de drempel om een zienswijze in te dienen toch vaak nog erg hoog, dat is zonde, want er komen vaak goede punten naar voren in een zienswijze. Hopelijk is dit een nieuwe manier van zienswijzen indienen die voortaan altijd mogelijk zal zijn!

De gemeente Sliedrecht heeft een expert naar de concept vergunning laten kijken, Johan Vollenbroek. Vollenbroek noemde zowel positieve als verbeterpunten voor de vergunning. Ik vond een aantal van deze punten goede verbeteringen, en ben dan ook benieuwd of ze meegenomen worden in de aangepaste vergunning.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier