h

Hard optreden Provincie bij Odfjell

29 juli 2012

Hard optreden Provincie bij Odfjell

Gisteren werd bekend dat de Provincie aangedrongen heeft op volledige sluiting van Odfjell, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Dit is een nieuwe stap in 'het dossier Odfjell'. Er zijn al langer problemen met dit bedrijf, behoorlijke problemen. De Provincie heeft dit bedrijf ook al eerder streng aangepakt, maar volledige sluiting was nog niet eerder mogelijk (een maatregel moet 'proportioneel zijn', anders draait de rechter hem terug en krijgt de Provincie hier de rekening van). Ik vind het goed dat de Provincie deze volgende stap nu wel genomen heeft, en dat Zuid-Holland laat zien dat vertrouwen in bedrijven verdiend moet worden en als een bedrijf dit niet verdiend heeft, dit dan ook niet krijgt.

De afgelopen jaren is er door dit kabinet en vorige kabinetten behoorlijk veel bezuinigd op controle en handhaving , een zeer slechte ontwikkeling. We zien nu de effecten van deze bezuinigingen, een instelling als de DCMR heeft veel minder mankracht dan eigenlijk nodig zou zijn. Dit is het gevolg van politieke keuzes van de landelijke overheid, bezuinigingen op iets belangrijks als controle van dit soort bedrijven. Ook kabinet Rutte vond dat bedrijven zichzelf beter konden controleren, in plaats van een milieudienst. Nu, hier zie je het resultaat! Dit is waarom controle en handhaving ontzettend belangrijk zijn, en geen bezuinigingspost moeten zijn.

Het toezicht zoals de Provincie de afgelopen maanden bij Odfjell gehouden heeft, heeft 20 keer meer manuren gekost dan er normaal in een dergelijk bedrijf geïnvesteerd worden. Met het huidige controle budget, zal dit ten koste gaan van controle bij andere bedrijven. Gelukkig gaat de Provincie, op aandringen van de SP, er voor pleiten dat deze exorbitante extra kosten(door het falen van een bedrijf) door het bedrijf zelf betaald moeten. Zo gaat het falen van het ene bedrijf, niet ten koste van de controle bij andere bedrijven.

Reacties

Vind ophef omtrent Odfjell disproportioneel. Kan redelijk veel informatie verstrekken, maar denk dat er in deze meer sprake is van onbehoorlijk bestuur. Onvoldoende aandacht bij verkoop van deze Terminal aan de Reder Odfjell.
Meer informatie gewenst, dan buiten dit medium.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier