h

Zorgen over de huurplannen van het kabinet?

21 maart 2013

Zorgen over de huurplannen van het kabinet?

Het kabinet heeft verschillende plannen om de huurmarkt 'aan te pakken'. Het plan van de  regering om de woningcorporaties 1,8 miljard per jaar te laten afdragen, heeft negatieve gevolgen voor iedere huurder. Hoe zouden de corporaties deze bedragen kunnen ophoesten zonder de huren drastisch te verhogen en te bezuinigen op onderhoud? De plannen om huren te kunnen verhogen (door de woonbond de gluurverhoging genoemd) komen daar nog eens bovenop. De SP maakt zich hier, net als u, ernstige zorgen over.

Daarom organiseert de SP in Gorinchem aankomende woensdag, om 20.00 uur (de zaal gaat om 19.30 open) een openbare avond over deze kabinetsplannen, in de bibliotheek aan de Groenmarkt. SP Kamerlid Paulus Jansen zal er bij zijn om de plannen van het kabinet te omschrijven en uit te leggen wat de mening van de SP hierover is. Daarnaast is de directeur van de lokale woningcorporatie, René Wiersema, deze avond aanwezig om te vertellen over de lokale gevolgen. Er is ook ruim te tijd om vragen te stellen aan de beide heren.

Kortom, een hele interessante avond!  Kom jij ook?

Reacties

Hetzelfde meegemaakt met "onze" huurwoning.
Een extra verhoging omdat je al participeerd in deze samenleving. Al 30 jaar een vaste baan, een vrouw die een paar uur per week werkt in de thuiszorg. Omdat je als gezin bijdraagt aan deze maatschappij, word je extra gepakt.
Als je ziet wat je inlevert van je salaris ... en dan nu nog even extra plukken.
Het is niets anders dan rondpompen van het geld ... huur -> verhuurdersheffing -> rijk -> huursubsidie !!
De huurders die een baan(tje) hebben, betalen de huursubsidie van de buren.
Op zich niet een probleem, mits degene buiten hun schuld géén of weinig inkomen hebben.
Helaas is er ook een groep die gewoonweg géén zin heeft om, op welke wijze dan ook, bij te dragen aan onze maatschappij ..... hier heb ik dus wel moeite mee !!!

Er zijn in de periode voor de crisis veel woningcoöperaties geweest die het geld, dat opgebracht is door de huurders, besteed hebben aan diverse projecten en investeringen die niets of heel erg weinig te maken hadden met woningen.
De primaire taak van deze coöperaties is het aanbieden/bouwen en onderhouden van woningen .... en deze taak hebben zij laten liggen op jacht naar het snelle geld.
Het gevolg is dus dat de huurder, met een inkomen, de crisis en mis-management moet bekostigen (Vestia b.v.)
Nu word een huurder gedwongen om (veel) meer te gaan betalen of te verhuizen, en de vrijgekomen woning word ter beschikking gesteld aan iemand die deze niet kan bekostigen, en daar komt te wonen met een subsidie ..... HOEZO SCHEEF-WONEN !!!

In Nederland is het dus de omgekeerde wereld .... i.p.v. de coöperaties te verplichten om hun taken goed uit te voeren, straffen wij degene die wel gewoon hun werk hebben/doen en netjes hun huur betalen.
Wanneer gaan zij dat in Den Haag nu ook eens inzien ?
Zolang er nog mensen zijn die VVD/D66 etc. stemmen, zal er niets veranderen.
De rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer (en Jan Modaal word uitgeknepen).

Na 26 jaar een huurflat bewoond te hebben, en géén Euro huurschuld, een leuk (koop)appartement gevonden.
26 jaar geleden moest je boven een bepaalde drempel verdienen, anders kwam je niet in aanmerking voor "onze" oude huurwoning.
Nu is het opeens een sociale-huurwoning ?
Na verhuizing is de huur voor de nieuwe bewoner meer dan €100,- verhoogd, en deze persoon woont daar nu met een huursubsidie ?!?!

Hoezo krom ....

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier