h

Vervoer over water in de lift

9 januari 2015

Vervoer over water in de lift

Niet alleen goederenvervoer over water helpt om files, uitstoot , geluidsoverlast en de torenhoge kosten voor wegonderhoud in Zuid-Holland terug te dringen . Ook personenvervoer over water heeft in onze waterrijke provincie volop kansen en mogelijkheden die goed zijn voor de reiziger, het  milieu en –ook steeds belangrijker– het toerisme. Het was dus goed om deze week weer volop in de media te lezen dat in 2014 weer meer mensen het OV over water hebben ontdekt.

De positieve berichten gingen over de Waterbus en Aqualiner, die varen in de zeer waterrijke regio’s Rotterdam en Drechtsteden. Beide veerdiensten trokken in 2014 tien procent meer reizigers dan vorig jaar. In totaal gingen het afgelopen jaar maar liefst 1,73 miljoen mensen met de Waterbus en Aqualiner mee.

Ook de combinatie van personenvervoer over water met erfgoed en toerisme is een hele mooie ontwikkeling. Steeds meer mensen bezoeken het Werelderfgoed van de molens van Kinderdijk met de Waterbus. Daarnaast bleek door de afsluiting van de brug over de Noord ook in 2014 hoe belangrijk het is en kan zijn om naast vervoer over weg een alternatief over water in stand te houden.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier