h

Mijn laatste blog

31 maart 2015

Mijn laatste blog

Dit is het laatste blogbericht wat ik schrijf. De reden hiervan is dat ik helaas niet herkozen ben als Statenlid en ik het stokje dus ga overdragen. Lies is gelukkig wel herkozen en zij zal in ieder geval blijven schrijven voor dit blog. Met wie zij deze duotaak voortaan zal uitvoeren zal ze binnenkort bekend maken.

De afgelopen vier jaar waren erg interessant, maar vaak ook erg intensief. De combinatie van twee grote beleidsterreinen (ruimtelijke ordening en financiën) en het fractiepenningmeesterschap (inclusief de zorg voor onze twee fractiemedewerkers) waren soms lastig te combineren met vier dagen werk in de week en een deeltijdstudie. Aanleiding om een tijdje terug bij de kandidatencommissie aan te geven dat ik graag door wilde als Statenlid, maar wel in een grotere fractie. Zodat ik eindelijk eens tijd vrij kon maken om af te studeren. De kiezer gunde ons geen grotere fractie en ik val met mijn zesde plek op de kandidatenlijst net buiten de boot.

Het Statenlidmaatschap heeft mij de afgelopen vier jaar een hoop geleerd. Het is een eer om op deze manier bezig te mogen zijn met je leefomgeving. We hebben grote stappen gezet op de inhoud (van structuurvisie naar visie ruimte en mobiliteit en de begroting is nog beter geworden). Maar het was ook interessant omdat de SP voor het eerst in de geschiedenis meebestuurde. Niet alleen als fractie hebben we daar een hoop van geleerd, ook de partij heeft daardoor een ontwikkeling doorgemaakt. Maar het leukste waren al die interessante mensen die ik heb leren kennen en al die mooie plekken in de provincie die ik heb bezocht.

Vanaf deze plek wil ik dan ook al deze mensen die kwamen inspreken, die ons uitnodigden voor een werkbezoek, die ons wilde rondleiden op locatie, van harte bedanken. Ook de griffie van Provincie Zuid-Holland voor hun voortreffelijke ondersteuning; zonder de inzet van deze mensen zou de Provinciale Democratie piepend tot stilstand komen. En alle andere Statenleden bedankt voor de prettige samenwerking. En natuurlijk mijn fijne fractiegenoten: het was een eer om in jullie team te mogen werken.

Reacties

Echt heel jammer :-(, we gaan je echt missen!

Dank je wel Jerry.
Je was een goed Statenlid en een heel prettige collega. We gaan je missen.
Groeten, Naomi

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier