h

Even voorstellen: Frank Johan Hoogendam

18 september 2015

Even voorstellen: Frank Johan Hoogendam

Na een drukke zomer op mijn werk is het nu hoog tijd voor mijn eerste stukje als het nieuwe blogmaatje van Lies. Bij de provincie zijn de vergaderingen weer begonnen en er speelt weer van alles, maar laat ik mezelf eerst even voorstellen.

Mijn naam is Frank Johan Hoogendam, woont in Delft, 55 jaar. Ik ben bezig aan mijn zesde jaar als Statenlid voor de SP in Zuid-Holland en werk op het landelijke partijbureau van de SP als assistent van de partijsecretaris. Ik kies SP omdat ik geen samenleving wil waar het recht van de sterkste geldt.

Als te veel kennis, macht en inkomen bij een klein deel van de samenleving zit, valt een veel grotere groep mensen buiten de boot. Zij kunnen vaak naar een goede baan, opleiding, zorg of woning fluiten. Die narigheid zie je nu al te veel. Dit tij moet echt gekeerd.

De SP gaat voor een samenleving met meer gelijkheid en vertrouwen dan nu. De overheid is nu vaak vooral druk met controles, boetes en afbraak van rechten. Dat maakt mensen onzeker en negatief. In landen met minder inkomensongelijkheid zijn mensen gemiddeld juist gezonder dan in landen met grote verschillen.

Als Statenlid werk ik vooral aan een gezonde verhouding tussen bedrijvigheid en leefomgeving. Grote bedrijven kregen lange tijd juist te veel vrijheid en te weinig controles. Winst maken ten koste van alles breekt ons op de langere termijn echter sowieso op. Respect voor mens en dier staan voor mij dus voorop!

Voor nu hoop ik alvast dat iedereen mij weet te vinden: fjhoogendam@sp.nl. Tot blogs.

Reacties

Leuk stukje Frank! Succes met deze missie!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier