h

Station Gorinchem al 6 weken niet bereikbaar voor rolstoelen!

1 februari 2011

Station Gorinchem al 6 weken niet bereikbaar voor rolstoelen!

Vandaag hoorde ik dat het treinstation Gorinchem al 6 weken niet bereikbaar is voor rolstoelgebruikers, een onhoudbare situatie. Het station heeft 2 perrons, één daarvan is redelijk bereikbaar, de tweede is slechts met een trap te bereiken. Normaal kunnen rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen via een hek het spoor oversteken, over dit spoor ligt dan een ijzeren plankier. Maar 6 weken geleden is deze ijzeren plankier weggehaald deer ProRail, een rolstoel moet nu dus over het spoor getild worden of een trap af en een trap op getild worden. Tot mijn grote verbazing is dit ook gebeurd, medereizigers hebben mensen in de rolstoel over het spoor getild, stewards en machinisten hebben rolstoelgebruikers hier ook overheen getild. Het is ontzettend mooi en goed dat deze reizigers en medewerkers dat doen, maar schandalig dat zoiets kan gebeuren en nodig is!

Treintoestel dat op de MerwedeLingeLijn, de lijn tussen Dordrecht en Geldermalsen, rijdt

Morgenavond in de commissie mobiliteit zal ik hier opheldering over vragen en het provinciebestuur vragen dit binnen één week op te lossen. Als het provinciebestuur hier niets voor voelt, lijkt het me tijd voor verdere actie!

Reacties

Inderdaad schandalig! Daar is duidelijk niet overna gedacht, belachelijk. Goed dat je het even in kaart gaat brengen Lies!

Dat idee kreeg ik er ook van. Dankje!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier