h

Wederom grote problemen bij de veerpont Maassluis-Rozenburg

19 april 2012

Wederom grote problemen bij de veerpont Maassluis-Rozenburg

Wederom zijn er grote problemen bij de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg, één van de schepen blijft nog tot zeker 1 mei uit de vaart. Dit is de zoveelste keer dat één van de schepen van deze veerdienst uit de vaart genomen wordt, en er geen alternatief is, dus de spitspont vaart wéér niet. In 2009 en in 2010 waren er al heel veel problemen met het veer, ook eind 2011 waren er grote problemen door defecten aan de schepen. In november 2011 stond de hele commissie achter de SP met de stelling dat het zo echt niet langer kan met dit veer, dat er een structurele oplossing moet komen. Maar Connexxion kan dus wederom haar dienstregeling niet uitvoeren, en geen spitsdienst varen. Eerlijk gezegd beginnen al deze problemen me erg gortig te worden!

Na de problemen in 2009, heeft de SP meermaals gepleit voor een derde veerpont, om dit soort problemen te voorkomen. Want de dienstregeling is wel erg kwetsbaar als hij niet uitgevoerd kan worden als 1 van de schepen uit de vaart moet, er is geen plan B, geen reserve pont. Zeker met het op stapel staande groot onderhoud aan de A15, waardoor de hoeveelheid mensen die met dit veer mee zouden willen toe zullen nemen, was de aanschaf van een derde boot in 2009 erg wijs geweest. Dan had het schip bij grote drukte wellicht zelfs vaker dan 6 keer per uur kunnen varen. Maar dit derde schip is niet terug gekomen (er was al eerder een derde schip) en er is tot op heden ook nog geen structurele oplossing voor de problemen. Wat mij betreft spreken we in de komende commissievergadering verkeer en milieu wederom over de problemen met dit veer, over de vraag wanneer het probleem structureel opgelost zal worden. Ik zal hier dan ook weer vragen over stellen.

Reacties

Normaal ben ik om 17.30 uur in Den Haag nu met de file voor de pont (file??) ben ik om 18.15 uur in Den Haag, kost me 45 minuten meer. Dus ik ga gewoon de file van de A15 in om redelijk (17.45 uur) in Den Haag aan te komen. (SCHANDALIG)

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier