h

Op bezoek bij DuPont

7 juni 2012

Op bezoek bij DuPont

Over DuPont is de afgelopen tijd veel in de media gekomen, zowel positieve als negatieve berichten. Genoeg reden dus om eens bij het bedrijf te gaan kijken en om het bedrijf van binnen te zien en medewerkers te horen. DuPont ligt in Dordrecht en produceert verschillende synthetische producten. We hebben tijdens het bezoek veel gehoord over de veiligheidscultuur binnen het bedrijf, en hier ook veel van gezien. Op het terrein staan verschillende borden die de medewerkers manen tot rustig lopen, nadenken bij het uitvoeren van het werk en het denken om het milieu.

Een rondleiding over het terrein liet duidelijk zien dat het terrein zeer geschikt is voor de aanvoer van grondstoffen over water, er is zelfs al een insteekhaven. Plannen voor een overstap naar vervoer over water lijken er al te zijn, maar deze zijn nog niet uitgevoerd. Het zou mooi zijn als deze overstap wel zou lukken! Hier kun je meer vinden over het belang van meer vervoer over water.

Ik heb onlangs vragen gesteld over de nieuwe milieu vergunning van dit bedrijf, het afgeven van deze vergunning is een provinciale taak. Hierin vroeg ik waarom de eisen die het bedrijf in de vergunning kreeg, soepeler waren dan de eisen waar zij om gevraagd hadden. Vorige week kreeg ik het antwoord dat ik gelijk had, en dat ze de vergunning strenger zouden maken, een mooi winstpunt lijkt me!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier