h

Veerpont de Veerkracht in de uitverkoop

2 januari 2013

Veerpont de Veerkracht in de uitverkoop

In oktober meldde de SP verbaasd te zijn over de subsidie van ruim een kwart miljoen die veerexploitant van de veerdienst Gouderak-Moordrecht kreeg. De SP was hier zeer verbaasd over omdat enige weken na de feestelijke doop van dit mooie nieuwe schip, er even verderop een brug geopend werd, waar auto`s gratis overheen kunnen. Je zou denken dat een exploitant van een veer op zijn klompen aan zou kunnen voelen dat dit wel eens een probleem voor de exploitatie zou kunnen worden, maar nee, hier werd niet vanuit gegaan.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en zijn zowel de brug als het nieuwe schip in gebruik genomen, en blijkt de brug een stevige vermindering van het aantal auto`s op het veer op te leveren. Het probleem is zo groot, dat het net nieuw aangeschafte schip in de uitverkoop moet. Ik heb hier vandaag opheldering over gevraagd, omdat ik me afvraag wat er dan gebeurd met het geld dat de provincie in dit schip gestoken heeft. Wat de SP betreft zijn hiervoor twee opties: de exploitant betaald het subsidiegeld terug na de verkoop, of het schip wordt binnen Zuid-Holland doorverkocht aan een ander veer, zodat het schip de doelen die wij er aan stellen elders in de provincie kan verwezenlijken (de subsidie moet dan natuurlijk doorgegeven worden aan de nieuwe eigenaar). Maar het is wel duidelijk dat we nog eens goed naar de subsidie voorwaarden moeten kijken, want zoveel geld is er niet voor veren, en dit moet dan wel zo goed mogelijk terecht komen!

Reacties

Nu heeft het verhaal natuurlijk wel wat meer kanten, het is natuurlijk niet zo dat het veer daar straks door de nieuwe brug helemaal niet meer nodig is. Voor voetgangers en fietsers blijft er een veer nodig. Hopelijk worden deze nu niet hier de dupe van!

Beste Hans,

Dat klopt, dat kun je ook zien op: https://zuidholland.sp.nl/nieuwsitem.php?id=994

Wat een verhaal zeg!! Ben wel erg blij dat jullie hier zo goed opzitten. En ik maar denken dat we moesten bezuinigen....krijg je dit weer. Maar nogmaals mijn complimenten voor jullie inzet.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier