h

Dichtgeschroefde hekken?

23 februari 2011

Dichtgeschroefde hekken?

Nou had ik ProRail het voordeel van de twijfel gegeven en de actie voor een rolstoeltoegankelijk station uitgesteld. Maar maandag hoorde ik dan toch weer dat ze de hekken naar het overpad dichtgemaakt hebben. Daar zakt je broek toch van af?Ik heb meteen opheldering gevraagd aan de gedeputeerde, die mij helaas meldde dat het overpad niet hersteld gaat worden. Rolstoel reizigers worden buiten de spits, als ze op tijd bellen dat ze in de trein zitten(lekker onafhankelijk en zelfstandig), op spoor 1 binnen komen. Dit spoor is wel rolstoel toegankelijk. Buiten de spits moeten ze mee naar Hardinxveld of naar Arkel om daarvandaan met een taxi naar de bestemming gebracht te worden. Dat kan toch niet?!

Waarschijnlijk gaat deze situatie nog tot 2012 duren, dan komen er liften. Dit is geen acceptabele situatie. Maar de vraag is nu, hoe verder? Het probleem ligt bij de inspectie van verkeer en waterstaat, die het overpad niet veilig genoeg vinden en ook niet veiliger willen maken. Het provinciebestuur stelt dat zij ook geen betere oplossing hebben dan dit. Maar dit is geen oplossing, je veroordeeld rolstoelafhankelijke mensen tot 2012 tot afhankelijkheid, ze kunnen veel minder makkelijk reizen!

Hebben jullie misschien ideeën van hoe we dit op kunnen lossen?

Reacties

IK vind het ronduit schandalig. En nu moeten wij als machinisten iedere keer gaan aanvragen om op spoor 1 in gorcum binnen te komen.

Dit is een geval van discriminatie. Als lopende reizigers niet meer bij het perron kunnen komen, dan moet je eens kijken hoe snel ze dit herstellen.
Advies, een melding bij meldpunt discriminatie en de publiciteit opzoeken door met een aantal mensen, in een rolstoel, het probleem visueel duidelijk te maken.

Succes,
Ernest
SP Eindhoven

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier