h

Actievoeren helpt!

26 maart 2011

Actievoeren helpt!

Gisteren heb ik met ruim 90 mensen, waarvan een groot deel minder valide, op station Gorinchem gedemonstreerd. Dat is natuurlijk een geweldige opkomst, dit maakte het samen met het prachtige weer een hele mooie actie. Naast het Gorinchemse gehandicapten platform en stichting Makkers waren er ook verschillende politieke partijen om hun steun te betuigen. Natuurlijk waren er verschillende SP`ers uit de hele regio aanwezig om steun te betuigen, wij zijn ook al vanaf het begin bij deze actie betrokken. Zelfs de wethouder was aanwezig om duidelijk te maken dat de hele gemeente vind dat dit niet langer zo kan.

Prorail liet zijn gezicht ook zien, een aantal nette heren in pak trokken het boetekleed aan en vertelde het demonstrerend publiek dat wat er gebeurd was, echt niet kon. Dit is natuurlijk heel mooi, vooral omdat de verschillende gehandicaptenorganisaties nu betrokken zijn bij het overleg en de oplossingen. Maar het is heel jammer dat er zo`n actie en zoveel media aandacht voor nodig was om gehoord te worden. Ik hoop dan ook dat ProRail zal voorkomen dat er een volgende reden tot actie is!

Wat deze actie heeft laten zien is dat actievoeren helpt. De gehandicaptenorganinsaties werden voor deze actie(of de dreigende acties) niet gehoord door ProRail. Ze werden niet betrokken bij het sluiten van de oversteekplaats op het station. Ze werden niet betrokken bij het zoeken naar oplossingen, sterker nog, er werd niet eens nagedacht over oplossingen. Nu, door de actie en door de media aandacht, zitten de organisaties bij ProRail aan tafel, zijn er maar liefst 7 mogelijke tijdelijke oplossingen en heeft ProRail zijn excuses aangeboden. Dat lijkt me toch een mooi begin!

Reacties

actie voeren helpt niet. Je wordt verraden door degene die voorop lopen

Beste Edwin,

Ik begrijp je teleurstelling over de RijnlandRoute. Maar dit is een compleet ander onderwerp, waarbij actievoeren en de SP inzet wel degelijk tot resultaat hebben geleid.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier